Servicii arhivistice

/Servicii arhivistice
Servicii arhivistice2018-07-12T13:21:50+00:00

stabilirea documentelor ce apartin unui creator in situatia in care acesta detine mai multe fonduri arhivistice (societate divizata sau organizatii unite).

procedeul de grupare a unitatilor arhivitice folosind criteriul cronologic, structural, alfabetic; timpul executiei se va considera obtinerea unui numar de 250-300 file grupate iar in cazul depasirii acestei valori se va diviza in volume dar se va pastra acelasi numar atribuit. La ordonare se vor indeparta clame, clipsuri, agrafe, ace de birou, file inutile.

opetatie care presupune realizarea fizica a dosarelor prin aplicarea de coperti din carton (duplex sau mucava), cusut documente cu sfoara din bumbac si lipit cu adeziv special pentru a oferi rezistenta in timp.

fiecarui dosar is se vor numerota filele in partea dreapta sus folosind creion de culoare neagra, iar la finalul dosarului se va consemna numarul total al acestora.

prin aplicarea unor etichete descriptive(in mod uzual tehnoredactate) pe coperta si cotor cu informatiile specifice fiecarui dosar.

inregistrarea si consemnarea tuturor unitatilor arhivistice ce apartin unui fond arhivistic, tinandu-se cont de specificatiile nomenclatorului arhivitic.

erificarea valorilor documentare ale unui fond arhivistic pentru pastrarea tuturor unitatilor arhivistice cu importanta majora precum si eliminearea celor cu termen de valabilitate depasit.

Sigur si eficient

Oferim tuturor clientilor si potentialilor clienti consiliere gratuita in vederea stabilirii etapelor necesare pentru organizarea interna a documentelor existente. Este suficient sa trasmiteti o cerere prin mijloacele de contact puse la dispozitie, iar noi vom veni la dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

Reconditionare

Oferim clientilor nostri posibilitatea reconditionarii dosarelor vechi in cazul in care acestea au un grad crescut de deteriorare. Practic, fiecare dosare este refacut prin aplicare de coperti si inscrisuri noi, cusuturi noi precum si generare opis daca este cazul.